Guest blog written by Rowan from Dutchtravelfreak

Vakantie in eigen land, Sallandse Heuvelrug

Eén van de mooiste natuurgebieden in Nederland vind je in Overijssel. De Sallandse Heuvelrug, een gebied dat zich uitstrekt van Holten tot Hellendoorn. Hier vind je de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. Vanaf het buitencentrum in Nijverdal gaan er tientallen wandel- en fietsroutes door het gebied. Maar ook vanaf de andere kant bij Holten starten er routes. Hier kun je gemakkelijk parkeren en eventueel eerst een goede bodem leggen. Bij Woody’s pancakes kun je terecht voor de lekkerste pannenkoeken.

 

Uitzichtpunt Holterberg

Bij de Holterberg vind je ook een indrukwekkende Canadese begraafplaats met graven van 1394 Canadese soldaten die in de tweede wereldoorlog zijn omgekomen. Vanuit hier kun je wandelen naar het uitzichtpunt. De wandelroute loopt door het prachtige natuurgebied. Bovenop het uitzichtpunt heb je weids uitzicht over het hele gebied. Andere activiteiten die je kunt doen, naast wandelen, zijn mountainbiken, paardrijden en een watersafari.

 

 

Ritje over de Holterbergerweg

Het allerleukste om te doen is dwars door de Sallandse Heuvelrug heen te rijden met de auto, van Holten naar Nijverdal. Het is maar een ritje van ongeveer 15 kilometer, een kwartiertje rijden. Maar het is zo bijzonder om via een slingerweggetje door het nationale park te rijden. Het lijkt wel een minisafari.

 

 

Palthetoren op de Sprengenberg

In het midden van de Sallandse Heuvelrug kom je de Palthetoren tegen. Deze is gebouwd door de toenmalige eigenaar van Wulfften Palthe in 1898 en diende als jachtslot. In 1903 is de sprookjesachtige toren met sterrenobservatorium gebouwd. Het eigendom is helaas privé bezit en helaas niet te bezoeken, maar wel vanaf veraf te bewonderen. Bij Herberg de Pas kun je de auto parkeren en vanaf daar 1,5 km richting de toren wandelen. Rondom de toren zijn mooie wandelgebieden langs heiden en bossen. Mocht je honger hebben gekregen dan kun je op de terugweg een heerlijke lunch scoren bij Herberg de Pas, waarbij een natuurlijke speeltuin is, leuk voor kinderen.

Landal Landgoed De Hellendoornse Berg

Tegen de Sallandse heuvelrug aan vind je Landal Landgoed De Hellendoornse Berg. Een perfecte locatie. Overnachten doe je in landelijke huisjes middenin de natuur. Een detail bij binnenkomst was het dierenvoer op tafel. Als je het buiten in de tuin strooit komen er vogeltjes en eekhoorns op af. Er is een winkeltje, restaurant, een klein binnen zwembad, (binnen)speeltuin en een bowlingbaan aanwezig. Ideaal voor gezinnen. Je kunt vanaf het park zo de bossen in lopen. Daarnaast heb je Avonturenpark Hellendoorn om de hoek en is de gezellige stad Deventer niet ver rijden. Een heerlijk plek voor een vakantie in eigen land.

 

Wil je meer reistips in eigen land? Volg dan Dutchtravelfreak op Instagram.

Volg jij ons al op social media?

 


 

Omdat wij onze bezoekers een zo eerlijk mogelijk beeld willen geven van de kosten, beschrijven we per aanbieder wat de bijkomende kosten zijn. Op deze manier zie jij goed waar je aan toe bent! Klik hier voor alle bijkomende kosten!

 

Deze website bevat affiliate links. Als jij een vakantie boekt vanuit een link via mijn site, dan krijg ik daar een kleine commissie voor. Dit kost jou niks extra, maar zo kan ik deze website in de lucht houden en de beste vakantie deals met jou delen. ;-)

 

Waarom Goedkope Bungalows Nederland?

🧡 Meer dan 23.500 Facebook volgers 

🧡 15 betrouwbare partners waar we mee samenwerken  

🧡 Jij boekt jouw vakantie altijd met korting 

🧡 Altijd de beste last minute deals

 

Neem hier contact met ons op.