Vieze vakantiehuizen volgens consumentenbond

Heb jij het wel eens gehad? Dat je erg uitkijkt naar jullie verblijf in een vakantiebungalow, maar dat je bij aankomst zwaar teleurgesteld bent? Je bent niet de enige! De consumentenbond heeft een onderzoek gedaan naar hoe schoon de vakantiebungalows zijn. Vijf jaar geleden is er ook een onderzoek gedaan hiernaar. Hier kwam ook niet zulk goed nieuws uit. En ook nu weer blijkt dat de meeste bungalows die we kunnen boeken op vakantieparken niet goed zijn schoongemaakt. Vaak lossen ze dit zo snel mogelijk op als je er een melding van maakt, maar wij vinden dat dit gewoon altijd in orde moet zijn!  Niemand wil een hoop geld betalen voor een verblijf in een vies huisje welke vol zitten met de poepbacterie E.coli !In veel vakantiehuizen is volgens de consumentenbond  stof, kalk en schimmel te vinden. Tevens is er ook veel viezigheid aanwezig in de vakantiehuisjes die we met het blote oog niet eens kunnen zien! Gelukkig hebben wij tot nu toe meestal een heerlijk schoon vakantiehuisje gehad! 

Onderzoek vakantiehuisjes

De bond heeft dit keer maar liefst dertig vakantieparken in Nederland bezocht en telkens één huisje bekeken. Viertien van de bezochte vakantiebungalows waren niet schoon genoeg". De vakantieparken die de bond bezocht zijn van Landal, Hogenboom, CenterParcs, Roompot en Droomparken. Er is gekeken met het blote oog, maar ook is er een onderzoek gedaan met een uv-lamp. Hiermee kun je sporen van bijvoorbeeld urine en bloed zien. Er was vooral veel viezigheid te zien op de badkamermuren, het toilet en in de keuken. Tevens nam de bond ook een hoop monsters af van bijvoorbeeld de badkuip, de douche, de eettafel en de deurklinken. Deze monsters gingen naar een laboratorium waar men kon testen hoeveel bacteriën er in de monsters zaten. Het bleek dat bij maar liefst 23 bungalows tenminste één van de onderzochte plekken teveel bacteriën bevat. In meer dan de helft van de onderzochte bungalows vond men de poepbacterie E.coli .

Zowel Landal als Center Parcs nemen deze uitslag zeer serieus. Roompot gaf aan zich niet te kunnen vinden in deze uitslag. 

 

Wat zijn jouw ervaringen? Heb jij wel eens een bungalow gehad die heel erg smerig was? Wij zijn benieuwd!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0