Wijnfeesten in de Duitse Moezel

Wijnfeesten de Moezel

Wijnfeesten in de Duitse Moezel

Elk jaar tussen juni en begin oktober, kan je genieten van de gezellige bekende Duitse wijnfeesten. Als u een wijnliefhebber bent, moet u zeker een keer bij deze wijnfeesten zijn geweest. De bekendste wijnstreek van Duitsland is natuurlijk de Moezel. In deze wijnstreek zie je waar je ook kijkt wijngaarden. Omdat het er zo stijl is kan er bijna geen machine  gebruikt worden en gebeurt het meeste werk met de hand. Bijna elk dorp heeft wel een wijnfeest. Zelfs de kleinste dorpjes! Tijdens een wijnfeest kan je de wijn proeven, een praatje maken met de wijnboeren en natuurlijk genieten van het feest! Langs de Moezel bebouwen ongeveer 5000 wijnboeren in 125 wijndorpen ruim 9000 hectare wijngaarden. Zeker de moeite om eens te gaan. In de Moezel produceert men alleen witte wijn en het is de Rieslingdruif die hier het beste groeit.

  • Vakantiepark Park Eifel (Center Parcs)

Vakantiepark Park Eifel is een vakantiepark midden in de wijngaarden van de Moezel. Ideaal als je één van de wijnfeesten wilt bezoeken.Op het park is een indoor speelparadijs, een overdekt zwembad en diverse speeltuinen.

  • Mont Royal (Landal GreenParks)

Vakantiepark Mont Royal is een mooi park en heeft een prachtig uitzicht over de Moezelvallei. Het park beschikt over een overdekt zwembad, een sauna en voor de kinderen is er een midgetgolfbaan en kinderboerderij. Over het hele park zijn speeltuinen te vinden. 

  • Sonnenberg (Landal GreenParks)

Vakantiepark Sonnenberg is een vakantiepark wat veel geboekt wordt door gezinnen met kinderen.Op dit vakantiepark is een overdekt zwembad, een indoor speeltuin en een klimwand.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0