Waarom een last minute goedkoper is dan vroegboeken

 

Vroegboeken kan aantrekkelijk zijn. Je bent zo namelijk verzekerd van een leuke verblijfplaats op de perfecte vakantiebestemming. En dat vaak tegen bodemprijzen. Vooraf is vaak nog niet helemaal duidelijk hoe groot de vraag naar een specifieke vakantie is. Je bent daardoor vaak goedkoper uit dan wanneer je tegelijkertijd met de rest van het land boekt. Toch is een last minute boeken vaak nog een stuk goedkoper. Hoe dat komt? Dat leggen we je graag uit!


Er is vaak al betaald voor de hotelkamers en vliegtickets

Wanneer je geen voorkeur hebt voor een specifieke vertrekdatum of bestemming, dan kan een goedkope last minute vakantie de beste oplossing zijn. Reisorganisaties maken vaak afspraken met hoteleigenaren en kopen ook grote aantallen tickets in. Een reisorganisatie kan dus een bepaald aantal vakanties verkopen. Wanneer een bestemming niet volgeboekt is, dan is het voor de organisatie beter om de prijs flink te verlagen op het laatste moment. Er is immers al voor de hotelkamers en de vliegtickets betaald. Vandaar dat het financieel gezien vaak een stuk voordeliger is om voor een last minute te kiezen dan om vroeg te boeken.

 

Last minutes kunnen overigens ook goedkoper zijn wanneer je besluit om in eigen land op vakantie te gaan. Het is

voor een vakantiepark vaak beter om de laatste huisjes tegen een lagere prijs te verhuren dan om deze helemaal niet te verhuren. Om die reden is het bijvoorbeeld ook mogelijk om Center Parcs last minutes te boeken. Waar je je normaal blauw aan betaalt, is op het laatste moment vaak zeer goedkoop!

 

 


Is vroegboeken dan helemaal niet interessant?

Een last minute is financieel gezien vaak de beste keuze. Dit gaat echter niet altijd op. In een drukke schoolvakantie zijn de populairste vakantiebestemmingen vaak helemaal volgeboekt. Wil je in het hoogseizoen op vakantie naar een populaire bestemming? Dan is het niet verstandig om tot het laatste moment te wachten met boeken. Dan is de kans namelijk groot dat je hier niet meer in slaagt. Ook wanneer je minder flexibel bent, kan het een beter idee zijn om juist zo vroeg mogelijk te boeken.

 

Boek je erg vroeg, dan ben je vaak duurder uit dan met een last minute. Ook in dit geval kun je echter van korting profiteren. Voor reisorganisaties is het namelijk fijn om bepaalde garanties te hebben. Daarom werken veel reisorganisaties met een vroegboekkorting. Voor jou heeft dit als voordeel dat je veel zekerheid hebt dat de vakantie doorgaat. Zowel last minute boeken als vroegboeken hebben dus hun eigen voordelen, maar wanneer we puur naar de prijs kijken is last minute boeken de betere keuze.

Volg jij ons al op social media?

 


 

Omdat wij onze bezoekers een zo eerlijk mogelijk beeld willen geven van de kosten, beschrijven we per aanbieder wat de bijkomende kosten zijn. Op deze manier zie jij goed waar je aan toe bent! Klik hier voor alle bijkomende kosten!

 

Deze website bevat affiliate links. Als jij een vakantie boekt vanuit een link via mijn site, dan krijg ik daar een kleine commissie voor. Dit kost jou niks extra, maar zo kan ik deze website in de lucht houden en de beste vakantie deals met jou delen. ;-)

 

Waarom Goedkope Bungalows Nederland?

🧡 Meer dan 23.500 Facebook volgers 

🧡 15 betrouwbare partners waar we mee samenwerken  

🧡 Jij boekt jouw vakantie altijd met korting 

🧡 Altijd de beste last minute deals

 

Neem hier contact met ons op.